Life coach blog

Jót jobbá

Hogyan segítek?

2019. május 16. - .BFG.

Gondolkodtál már azon, hogy Coach-hoz fordulj?

 

Ügyfeleim mindennapi, átlagos emberek, akikben egy valami biztosan közös: készen állnak arra, hogy saját életükből a legtöbbet hozzák ki. 

Ők mind szeretnék kézbe venni saját életük irányítását, és a továbbiakban (is) elégedetten élni életüket. Nem a külső körülmények áldozatának tekintik magukat. Elképzelték, hogy lehet még jobb az életük, és ehhez az én segítségemet kérték.

 

Miből áll a coaching?

 

  • Saját felfedezés

Saját magad lehető legalaposabb megismerése, azaz a megfelelő önismeret elérése az első lépés a sikerhez. Legyen szó az élet bármely területéről, az önismeret egészen biztosan a legnagyobb támaszod lesz hozzá. Még nem találkoztam olyan emberrel, aki megfelelő önismerettel rendelkezett, mégsem tudta, hogyan érje el a vágyott életet. Az önismerettel ugyanis megismered saját vágyaidat, megismered, hogy mi hajt téged igazán, mely nagyban segíti a céljaid elérését.

  • Napi cselekvés

Fontos, hogy a változásért tenned kell, minden nap oda kell figyelned. Nem kell túl nagy dolgokra gondolnod, de a változás nem fog menni, ha csak passzívan vagy jelen a saját életedben. Apró lépésekkel, részcélokkal haladunk a végső cél felé, hiszen a nagy változások is apró cselekedetekből születnek.

  • Összhangban magaddal

Ha tudod, merre tartasz, mi a célod, megismerted önmagad, vagy legalábbis elindultál az önismeret útján, könnyebben fogsz annak megfelelően viselkedni. A cselekedeteidnek a céljaiddal kell összhangban lenni, nem mások elvárásaival, nem másoknak való megfelelni vágyással.

  • Integrált megközelítés

Általában egy-egy konkrét problémával, céllal, elhatározással (nevezd, ahogy szeretnéd) érkeznek hozzám az ügyfelek, azonban fontos, hogy beszélgetéseink során mi nem szűkítjük majd be a fókuszt. A találkozások alkalmával újabb és újabb témák kerülnek szóba, melyek között gyakran elsőre nem is gondolt átfedés van, melyek felismerése mind a segítségedre lehetnek a végső célodhoz.

 

Így segítek neked

 

  • Más perspektíva

Mindenki számára fontos, hogy időnként felülről, más perspektívából is tekintsen az életére. Ezáltal gyakran olyan lehetőségeket is észreveszel, amit máshogy nem.

Tudatába kerülve gondolataidnak, szavaidnak és cselekedeteidnek és felismerve a köztük lévő kapcsolatot új lehetőségek nyílnak meg előtted.

  • Felelősség

A coaching nem csak egy beszélgetés. Nem elég csak beszélgetnünk, neked mindent meg kell tenned a fejlődésed és a céljaid érdekében. Segítek és melletted állok, a lépéseket azonban neked kell megtenned. Ehhez segítségül kisebb, és nyomon követhető feladatokat, lépéseket doglozunk ki, amik fokozatosan segítenek téged a céljaid felé. Fontos kiemelnem tehát, hogy a coaching során te aktív részese vagy a folyamatnak, én pedig aktívan támogatlak utad során.

  • Támogatás

A mindennapokban nem feltétlenül éljük meg a támogatottságot, pedig nagyon fontos. Tudva azt, hogy valaki melletted áll, könnyebben haladsz az utadon. A coaching során én melletted állok, hogy te is felismerd és lásd azt, hogy képes vagy elérni a céljaidat, valamint támogatlak, hogy végül el is érd azokat.

 

jotjobba-jelentkezes.png

A bejegyzés trackback címe:

https://jotjobba.blog.hu/api/trackback/id/tr6014830072
süti beállítások módosítása